Zagreb

de vigtigste byer er zagreb og dubrovnic

Zagreb

(områdenummer: 01) Zagreb, Ligger kun 30 minutter fra den slovenske grænse, strækker sig fra foden af Medvednica (“Bjørne bjerget”) til Sava-floden. I midten af byen, finder du det moderne (Donji Grad, centreret om Jelai pladsen), og den historiske øvre by (Gornji), som omfatter de oprindelige bjergbyer Gradec og Kaptol.

Mod syd findes U-formet bælte af parker, pladser og museer, der udgør “Den grønne hestesko.” Den østlige side af U er en serie af tre parker, med togstationen nederst (syd) og Jelai Square øverst (nord). Zagreb har udtænkt en genial måde til at forvirre turister; Gadenavne kan være stavet på flere forskellige måder. For eksempel er den gade, der er underskrevet som ulica Kralja Drislava (“kong Drislav Street”), ofte kaldet af lokalbefolkningen blot Drislavova (“Drislav ‘s”). Så hvis du leder efter en gade, skal du ikke søge efter en eksakt match, være villig til at nøjes med noget, der bare har en masse af de samme bogstaver.

kort over zagreb

kort over zagreb

 

Turistinformationen i zagreb

Zagreb har Kroatiens bedst organiserede Turist information, direkte på Jelai Square (man-fre 8:30 til 20:00, indtil 21:00 om sommeren, lør 9:00 til 17:00, søn 10:00 til 14:00 , Trg bana Jelaia 11, tel. 01/481-4052, www.zagrebtouristinfo.hr).
Turist information tilbyder bunker af gratis og godt producerede turistbrochurer, højdepunkter kan nævnes en side bykort (med handy transit kort og regionale kort på bagsiden), i Zagreb Info hæfte (med ferieboliger og restaurant lister), den månedlige arrangementer vejledning, og den store byvandringer brochure (med et par mildt omdirigere selv-guidet ture).
Man kan få et “Zagreb Card” (gratis transport og rabat på de fleste Zagreb museer, 60 kn/24 timer, 90 kn/72 timer), men for de fleste vil det sagetens kunne betale sig at betale efterhånden.

bybilledet i zagreb

bybilledet i zagreb

 

 

Se også