Restauranter og mad i kroatien

Fisk og skaldyr i god kvalitet fås i store dele af Kroatien

Fisk og skaldyr i god kvalitet fås i store dele af Kroatien

Kroatien og Slovenien tilbyde god mad til rimelige priser, især hvis du går væk fra de største turist steder.
Selvom det ikke er helt høj køkken-kunst, er maden overraskende forskellig og god. Du kan Vælge mellem strudel og baklava på den samme menu, er du bliver hele tiden mindet om, at dette er et land, hvor øst møder vest.
I hele Kroatien og Slovenien vil du finde masser af velsmagende mad i italiensk stil (pizzaer og pasta), samt fisk og skaldyr og fine lokale vine.
Du vil også finde nogle Balkan retter, der adskiller køkkenet hele det tidligere Jugoslavien.
Hos fisk restauranter, er fisk og skaldyr ofte prissat efter vægt-enten ved kilogram eller hectogram (100 gram eller en tiendedel af et kilogram). En en-kilogram fisk mætter to sultne voksne eller tre “normale”.

Find den rette restaurant

Når du er på restaurant-jagt, skal du vælge et sted fyldt med lokale, ikke stedet med de store neonskilte der praler af, “Vi taler engelsk og Accept Credit Cards”.
Oplevelserne, go den gode mad, ligger ofte en blok eller to fra de vigtigste turist områder, der finder ud lokale og, højere kvalitet mad for mindre end halv pris af de turist-orienterede steder.

De fleste restauranter har en udendørs menu, og man kan ofte få en menu på engelsk Kun en uhøflig tjener vil skynde dig.
Servicen er typisk afslappet og god. drikke penge er ikke obligatorisk, men det er god skik at runde op.

Det hurtige måltid

Hvis du er i humør til noget, halvvejs mellem en restaurant og en picnic måltid, skal du kigge efter bagerier der sælger burek (en slags wienerbrød) andre godbidder, eller butikker der reklamerer med “pizza cut” (pizza slice). Mange købmandsforretninger sælger sandwich, og andre kan være villige til at lave en til dig.

 

Se også