krk adriaterhavets perle

KRK er den største af Adriaterhavets øer, med et areal på 409 kvadratkilometer . Øen er et populært rejsemål, fordi det kombinerer badeferie og et krystalklart hav, med en historisk by, og moderne cafe liv.

I krk gader kan man shoppe  og gå på cafe i en historisk spændende by

I krk gader kan man shoppe og gå på cafe i en historisk spændende by

En bro forbinder øen med fastlandet, bygget til at give gode forbindelser til øens internationale lufthavn. Langs østkysten af øen ser de hvide klipper, der bestryges af Bora vinden næsten spøgelsesagtige ud. Inde i landet og på mere beskyttede vestlige dele, er der rig, frodig vegetation.

Det krystalklare vand omkring øen Krk.

Indbyder til badeferie

Der mange steder omkring KRK der indbyder til badeferie

Der mange steder omkring KRK der indbyder til badeferie

Krk blev først beboet af Liburnians, efterfulgt af romerne, der grundlagde Curicon (nutidens Krk) og Fulfinum. Spor af vægge, bade og villaer med gulvmosaikker ses stadig. I det 6. århundrede kom øen under kroatiske styre og efter den frankiske og byzantinske besættelse den blev en del af de besiddelser i Venedig. Det blev derefter tildelt , f Frankopan familien, og fra 1480 til 1797 blev det direkte regeret af Venedig. Krk var et center for Glagolitisk skrift og “Balks Tablet”, nu i den kroatiske Academy of Arts and Sciences i Zagreb, blev fundet på øen.

Byen Krk

Byen Krk er udviklet i middelalderen på stedet af den romerske by Curicum. Muren og tre venetianske byporte er stadig synlige: “hovedporten” med et vagttårn kaldet Kamplin, På  det centrale torv er  renæssance-bygninger.

Se også