Dubrovnik

Dubrovnik har områdenummer: 020
Næsten alt der er værd at se, kan findes i Dubrovniks  gamle bydele. Den gamle del af Dubrovnik er omkranset af en bymur med centrale porte og ligger på halvøen .

Den gamle by i dubrovnik

Den vigtigste fodgænger promenade gennem midten af byen kaldes Stradun, fra denne arterie, kravler den gamle bydel stejlt op ad bakken i begge retninger. Den Gamle By´s forbindelse til fastlandet går via tre porte: Pile porten, mod vest, Ploe porten , mod øst, og den mindre Bua Gate, i toppen af den trindelte bane kaldet Boškovieva.

Den gamle havne Port (Gradska Luka), med lystbåde til nærliggende destinationer, er i den østlige ende af byen. Mens Dubrovnik området har omkring 50.000 mennesker, er den lokale befolkning i den gamle bydel er blot et par tusinde i vinteren og endnu mindre om sommeren, hvor mange beboere flytter ud for at leje deres lejligheder til turister.

Dubrovnik byder på smalle gader og cafeliv

Dubrovnik byder på smalle gader og cafeliv

Turist informationen i Dubrovnik

Pile kvarteret (PEE-LEH) starter ved porten,  uden for den vestlige ende af den gamle bydel ,og er  en nålepude af turisttjenester. Foran porten, vil du finde en Turist information og internet café i samme hus, pengeautomater, et postkontor, taxaer, busser med forbindelse til alle de omkringliggende kvarterer, en billig Konzum købmand, og Atlas Travel Agency . Der er også nogle gode “Sobe” som er værelser i private hjem,.

Strande og hoteller ved dubrovnik

En kilometer eller to væk fra den gamle bydel er strande spækket med dyre hoteller. Det nærmeste område er Boninovo  (en 20-min gåtur eller 5-min bus tur fra den gamle bydel), men de fleste ligger samlet på den frodige Lapad-halvøen mod vest (en 15-min bus tur fra den gamle bydel), jeg anbefaler Indkvartering i disse områder.

Færgeterminalen i dubrovnik

Over bugten fra Lapad-halvøen er Port Gru, med den centrale busstation, færgeterminal, og cruise-skibe ud til de mange øer.

Se også