Camping i Kroatien

Der er masser af campingpladser i Kroatien. Disse spænder fra små, ofte privatdrevne campingpladser til de store Autocamps, som tilbyder tjenester og faciliteter såsom restauranter og butikker. Næsten alle kroatiske campingpladser ligger i skoven ved  havet, så du kan holde hovedet koldt under skyggefulde træer på varme sommerdage. De fleste campingpladser er beliggende i Istrien og Kvarner området, og i Dalmatien. Alle campingpladser er åbne i sommermånederne juni, juli, august og indtil midten af september.

Grill er en naturlig del af camping ferien

Grill er en naturlig del af camping i kroatien

Ledige campingpladser

Det er  bedst at tjekke med campingpladsen selv, hvis du planlægger at bo i camping i løbet af maj og slutningen af september, da åbningstid kan variere fra år til år.
Nogle af de smukkeste campingpladser, beliggende på skjulte pletter, er dem, som drives af naturist organisation FEE , de er naturligvis kun for naturister

 

Mange camping pladser i kroatien ligger ned til stranden eller har swimmingpool

Mange camping pladser i kroatien ligger ned til stranden eller har swimmingpool

Ingen allemandssret i Kroatien

Camping udenfor udpegede områder er forbudt i Kroatien,  så du skal ikke blive fristet til at stoppe natten i skoven eller skove, på strande eller i nogen områder, der ikke specifikt forbeholdt campister.

Vandrerhjem i Kroatien, et godt alternativ for unge

Et økonomisk alternativ for unge er at bo i et af de vandrerhjem der drives af HFHS (den kroatiske Youth Hostel Association). Der er ti vandrerhjem i Kroatien. Priserne Varierer efter årstiden, og et ungdom vandrerhjemskort kort (tilgængelig fra YHA ), berettiger dig til en rabat.

BESTILLING af campingferie i kroatien

Turisme og camping i Kroatien er meget en “gør-det-selv” affære. Hvis du ikke vælger en charterrejse  kan du planlægge dine udflugter, som du vil, hen ad vejen. Bort set fra højsæsonen (august), kan campingpladser normalt findes uden forudbestilling. Den kroatiske National Tourist Board kan levere oplysninger forud for din rejse. Turistbureauer (der er en i hver by) vil hjælpe dig med at finde en campingplads, eller du kan henvende dig direkte på campingpladsen, for at finde ud af om der er ledige pladser.

Der er mange camping pladser i kroatien

Camping i kroatien byder på mange gode pladser

Se også