Rejser og ferie i Kroatien.

Kroatien er et super spændende land til ferie og rejser. Det minder meget om Italien, bare billigere, og så er der tusindvis af km strand og små snedige øer, hvor man kan slappe af. Kroatien er et oplagt mål til jeres næste ferie eller rejse.

Her er lidt Inspiration til  rejser og ferie.

Videoen er fra kroatiens officielle, Dansksprogede turist guide du kan også læse mere om at vælge den rette rejse eller ferie

 Tips og tricks til rejser og ferie i Kroatien

jeg vil anbefale vores tips til billige flyrejser, camping i kroatien, find det rigtige hotel, guider til Zagreb, Dubronik, krk, gennerele tips til rejser og ferie i kroatien, overblik over historie, hvordan man undgår turistfælder, finder den bedste mad og meget mere, (du finder links i menuen øverst.)

Camping ferie og strandliv i Kroatien

Rigtigt mange rejser til landet på ferie for at besøge en af de mange gode campingpladser og strande. Vandet er klart, lavvandet, roligt dvs ideelt til børn og lidt dykning.

Kysten i kroatien er varieret, og god til dykning og afslapning

Kysten i kroatien er varieret strand og klipper, og god til dykning og afslapning

 Nutidens Kroatien

Mange har et gammeldags billede af landet, præget af  krigens billeder på nyhederne. Men dem, der rejser til landet på ferie vil , uden undtagelse, forbløffet over, hvor fredeligt og stabilt landet føles. Det primære turist område; kysten, blev næsten ikke berørt af krigen ,undtagen Dubrovnik, som er blevet omhyggeligt restaureret.

Ferie og rejse med kultur.

Der finde mange kulturelle tilbud, kirker ruiner, gamle bydele mm. En del af landet har været romersk og deler kultur med bla Italien

En ferierejse der byder på kultur og oplevelser, her amfiteaater i Pula

En ferierejse der byder på kultur og oplevelser, her amfiteaater i Pula

Købekraft ;

Danskere der tager på rejer og ferie i kroatien, vil opleve at selv på turist steder, langs kysten får man 15-30% mere for sine penge, inde i landet er det endnu bedre for turisten.

Økonomi:

En stor del af landets velstand kommer fra turisme, bankvæsen og handel med Italien. Arbejdsløshed er en stiv 14 procent. Valuta: 1 kuna (kN, eller HRK) = ca 1 krone, En Kuna er opdelt i 100 Lipa, svarende til danse “ører”. Kuna er kroatiske for “mår” , det minder om en æra, hvor pels skind blev brugt som valuta. En Lipa betyder et lindetræ.

Den frisindede kroat bor ved havet

I Kystområderne er kroaterne ret  vestligt orienteret i sind og sjæl, man finder ikke den “beton mentalisme” der godt kan præge indbyggere tætter på det gamle sovjet. Inde i landet står tiden mere stille, det italiensk prægede kystområde går gradvist over i noget der minder mere om det gamle sovjet.

Ferie rejser med naturoplevelser

Landet tilbyder meget natur, landet har mange naturparker der er uberørte perler, flere er optaget på Unescos liste som særligt bevaringsværdige. Hvis man er natur interesseret skal man sætte tid af på rejsen til at besøge dem. Parkerne er absolut værd af besøge, her kan man få et indblik i hvordan naturen var i det gamle Europa, før industrialiseringen.

Ferie rejsen bør gå forbi Plitvice national park

Ferie rejsen bør gå forbi Plitvice national park

Et oplagt rejsemål

Kroatien er et oplagt mål til enhver ferie eller rejse. Landet har lidt af det hele, kort afstand, strande, kultur og oplevelser for enhver. Check denne side for gode rejse tips, inden du rejser. Og vend gerne tilbage med kommentarer og rejse tips til andre. 😉

God rejse


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/home/www) is not within the allowed path(s): (/home/www/info-mester.dk/:/tmp/domains/a2f/info-mester.dk/:/usr/share/php_binaries/include/) in /home/www/info-mester.dk/wp-includes/functions.php on line 2032
Se også
Kroatiens flag

Overblik kroatien

Kroatiens gamle byer minder om italien, med smalle gader og romersk byggstil

Tips til rejser og ferie i Kroatien

I krk gader kan man shoppe og gå på cafe i en historisk spændende by

krk adriaterhavets perle

Der er mange camping pladser i kroatien

Camping i Kroatien

swimmingpool findes på mange hoteller

Hoteller i kroatien

Fisk og skaldyr i god kvalitet fås i store dele af Kroatien

Restauranter og mad i kroatien

Fly til kroatien

Billige flyrejser til kroatien

kør bilferie kroatien rute

Køre selv bilferie

kort over zagreb

Zagreb

Dubrovnik byder på smalle gader og cafeliv

Dubrovnik